sâmbătă, 8 ianuarie 2011

PE MINE CINE MA VREA

Este importanta inceperea interactiunii cu oamenii in aceasta perioada deoarece puii crescuti in izolare vor ramane astfel timizi pentru toata viata. Este mult mai probabil ca puii care au crescut in casa sa fie din instinct mai prietenosi decat cei crescuti relativ izolati, in custi, si este unul dintre principalele motive pentru care cainii fara stapan se feresc de oameni. Unul dintre avantajele cautarii unui pui inainte de intarcare este acela ca veti avea posibilitatea de a-l depista pe cel dominant dupa pozitia mamelonului la care se hraneste. Curand ii veti putea identifica pe membrii dominanti si atunci cand va veti juca cu ei. Catelusii dominanti se vor apropia bucurosi, cu codita ridicata. Pot sari, va pot atinge cu labuta si reactioneaza in mod activ la persoanele din jurul lor. De cate ori se aduce inca o pisica in casa, trebuie acordata o mare grija nu doar la adaptarea noului locatar, ci si la menajarea geloziei si ingrijorarii vechiului(lor) locatar(i).
Dupa ce s-a stabilit un echilibru in relatia micilor feline, trebuie avut in permanenta grija ca acest echilibru sa nu se deterioreze, ci sa se intareasca.











Grija de a ne purta egal si corect cu toate locatarele patrupede (pisici sau pisici si alte animale,dupa caz) va fi rasplatita de o atmosfera placuta atat pentru animale, cat si pentru oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu